ГоловнаЕкономікаБізнес

Авдіївський коксохім зупинив роботу

Інформація про запуск заводу виявилася некоректною.

Авдіївський коксохім зупинив роботу
Фото: scm.com.ua

Авдіївський коксохімічний завод, який обстріляли бойовики кілька разів із 21 по 24 травня, зупинив роботу.

Як повідомив у понеділок генеральний директор "Метінвесту" (власник заводу) Юрій Риженков, інформація прес-офіцера АТО Леоніда Матюхіна про те, що завод уже відновив роботу, - некоректна.

За його словами, зараз підприємство не працює, при цьому "Метінвест" розпочав відновні роботи на підприємстві. Термінів запуску заводу Риженков не уточнив.

Як сказано на сайті групи "Метінвест", у суботу, 23 травня, на території заводу розірвалося більш ніж 40 снарядів. 21 травня через обстріли загинув один працівник, двоє отримали поранення різного ступеня тяжкості. Істотної шкоди було завдано залізничному і ремонтно-механічному цехам. "Метінвест" констатував серйозні руйнування в коксовому і вуглепідготовчому цехах заводу.

"Снарядами перебито всі чотири високовольтні вводи, що живлять Авдіївський коксохім. Підприємство терміново зупинили. Видачу коксу припинено. Тільки-но ситуація стабілізується, розпочнуться роботи з відновлення енергопостачання заводу", - йдеться в повідомленні від 24 травня.

Авдіївський КХЗ зазнає інтенсивного обстрілу з липня 2014 року. За цей час на території підприємства розірвалося більш ніж 200 снарядів. Підприємство - містотворче для Авдіївки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram