ГоловнаЕкономікаДержава

Закон про стягнення "Нафтогазом" боргів зі споживачів передали на підпис Порошенкові

14 травня законопроект підтримали нардепи

Закон про стягнення "Нафтогазом" боргів зі споживачів передали на підпис Порошенкові
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман підписав і передав на підпис Президенту України Петру Порошенку закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації фінансового стану НАК "Нафтогаз України".

Про це йдеться на офіційному сайті парламенту.

Згідно з документом, "право вимоги щодо заборгованості споживачів природного газу перед НАК "Нафтогаз України" і/або перед його дочірнім підприємством, яке здійснювало постачання природного газу на підставі ліцензії, може бути продано (відчужено) на користь третіх осіб шляхом проведення аукціону за ціною, яка може відрізнятися від первісної вартості, за умови проведення незалежного аудиту консолідованої фінансової "Нафтогаз України" за міжнародними стандартами фінансової звітності за 2014 рік і оприлюднення порядку та умов проведення аукціону".

Обсяг заборгованості державного та/або місцевих бюджетів за різницею в тарифах на теплову енергію підтверджується у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Нагадаємо, 14 травня Верховна Рада підтримала законопроект №2214, який надав "Нафтогазу" право відмовляти в постачанні газу компаніям-банкрутам, а також продавати право вимоги за боргами за газ на аукціонах.

Як відомо, збитки державної компанії "Нафтогаз України" в 2014 році становили 85 млрд гривень (за міжнародними стандартами фінансової звітності) при виручці 74,4 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram