ГоловнаЕкономікаБізнес

СБУ порушила справу про незаконні авіарейси Сімферополь-Стамбул

Чартери з Криму в Туреччину виконує авіакомпанія "Грозный-Авиа".

СБУ порушила справу про незаконні авіарейси Сімферополь-Стамбул
Фото: krestianin.ru

Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом виконання авіакомпанією "Грозный-Авиа" авіарейсів Сімферополь-Стамбул. Її розслідують за статтею про порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України (ст. 332-1 КК).

Про це повідомив нардеп від "Народного фронту" Георгій Логвинський у фейсбуці.

"За моєю заявою СБУ почала кримінальне провадження за фактом незаконних чартерних рейсів за маршрутом Сімферополь-Стамбул", - написав він.

Фото: facebook.com/GeorgiyLogvinskiy.ua

Логвинський наголосив, що рейси із Сімферополя у Стамбул виконує російська авіакомпанія "Грозный-Авиа" на замовлення туркомпанії "Ай-Софія".

Фото: facebook.com/GeorgiyLogvinskiy.ua

Фото: facebook.com/GeorgiyLogvinskiy.ua

Нагадаємо, "Грозный-Авиа" відкрила нелегальний рейс із Сімферополя в Стамбул ще влітку минулого року. Тоді його виконували на турбореактивному літаку Як-42. При цьому його маскували під законний (для Туреччини) за допомогою зупинки в Анапі.

У зв'язку з кримськими подіями Україна як держава, на території якої розташовано аеропорт "Сімферополь", повідомила всі міжнародні структури, зокрема в Росії, про закриття аеропорту. Росія на це не відреагувала і продовжує виконувати безліч рейсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram