ГоловнаЕкономікаБізнес

У Росії без українських турбін застопорилося будівництво фрегатів

На верфі в Санкт-Петербурзі не можуть добудувати другий корабель проекту 22350.

У Росії без українських турбін застопорилося будівництво фрегатів
Фото: sdelanounas.ru

Будівництво новітніх фрегатів проекту 22350 для Військово-морського флоту Росії затримується через припинення постачань турбін з України. Про це повідомив головний конструктор Коломенського заводу Валерій Рижов в інтерв'ю FlotProm.

"Другий корабель "завис" у зв'язку з припиненням постачань із Миколаєва, зв'язок з ними урвався. Ми теж були залучені, але Україна навідріз відмовилася постачати турбіни та комплектуючі. Відмовили зокрема й нам, хоча гроші вже заплатили. Тому зараз співпрацюємо з фірмою "Сатурн", - сказав Рижов.

Газотурбінні двигуни в Миколаєві виробляють на заводі "Зоря-Машпроект".

Як зазначає "Интерфакс", перший серійний фрегат проекту 22350 "Адмірал флоту Касатонов" спустили на воду 12 грудня 2014 року на підприємстві "Північна верф" (Санкт-Петербург). Корабель планували передати ВМФ після добудови, заводських ходових і державних випробувань у грудні 2015 року, він мав увійти до складу надводних сил Північного флоту. Зараз на "Північній верфі" триває будівництво фрегатів проекту 22350 "Адмірал Головко" і "Адмірал флоту Радянського Союзу Ісаков".

Нагадаємо, в червні 2014 року президент України Петро Порошенко заборонив будь-яке військово-технічне співробітництво з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram