ГоловнаЕкономікаДержава

Замість реформ Міненерго та НКРЕКП намагаються зберегти вплив на ринок електроенергії - експерт

Міненерго та НКРЕКП не дозволяють тарифами формуватися ринковим шляхом, стверджує Устенко

Замість реформ Міненерго та НКРЕКП намагаються зберегти вплив на ринок електроенергії - експерт
Фото: Предоставлено Тарасом Качкой

Енергетичні реформи в Україні гальмує, насамперед, держава.

Про це заявив голова Американської торгової палати Тарас Качка, передає УНН.

"Насамперед, реформи мають рухати ті, хто, власне, за них відповідає, - прем'єр-міністр, міністр енергетики, голова НКРЕКП. У минулому був прийнятий дуже хороший закон про реформування електроенергетики, над яким дуже багато працювали всі, в тому числі і ми. І зараз ми не бачимо бажання у тих, хто за це відповідає, створювати біржу електроенергії, вводити прямі договори і різко й швидко реформувати ринок", - зазначив Качка.

Директор Міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко, коментуючи хід реформ в енергетиці, зазначив, що головна відповідальність за відсутність реформ лежить на владі.

"Хто б їм, як вони кажуть, там не заважав, в їхніх силах цілком прийняти всі необхідні підзаконні акти і лібералізувати ринок електроенергії, знизивши градус регулювання", - говорить Устенко.

Він зазначає, що Міненерго та НКРЕКП просто намагаються зберегти вплив на ринок електроенергії замість того, щоб дозволити тарифами формуватися ринковим шляхом на біржі і шляхом прямих договорів, як передбачено законом "Про засади функціонування ринку електричної енергії України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram