ГоловнаЕкономікаБізнес

Shell оголосила про найбільшу угоду у своїй історії

Компанія віддасть 70 млрд доларів за зміцнення позицій на ринку LNG

Shell оголосила про найбільшу угоду у своїй історії
Фото: telegraph.co.uk

Нафтогазова компанія Royal Dutch Shell оголосила про придбання за 70 млрд доларів британської BG Group, що спеціалізується на зрідженому газі (LNG).

Цю суму частково виплатять живими грошима, частково - акціями Shell, пише The NY Times. Унаслідок поглинання акціонери BG Group отримають майже 19% акцій Shell.

BG, яка раніше була частиною British Gas, є одним із найбільших світових гравців на ринку зрідженого природного газу, яким зараз активно цікавляться у Shell.

Угода стане найбільшою в історії Shell, зазначає видання. Досі найбільшим її придбанням була купівля 22% акцій Shell Canada за 7 млрд доларів.

Чутки про те, що BG Group може хтось купити, ходили вже давно, але останнім часом позиції компанії серйозно похитнулися. Компанія недавно не змогла виконати свої експортні зобов'язання щодо зрідженого газу з Єгипту через збільшення внутрішнього споживання всередині країни. Крім того, BG дуже залежить від розробки глибоководних нафтових родовищ у Бразилії, де вибухнув корупційний скандал навколо державного нафтовидобувача Petrobras.

За минулий рік BG відзвітувала про збитки у 1,1 млрд доларів та прибутки у 15 млрд, здебільшого через списання унаслідок зниження цін на нафту і газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram