ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінінфраструктури відреагувало на закриття українського Wizz Air

Україна може "відкрити небо" з ЄС на рівні окремих аеропортів.

Мінінфраструктури відреагувало на закриття українського Wizz Air
Фото: exyuaviation.blogspot.com

Міністерство інфраструктури відреагувало на закриття українського Wizz Air, заявивши про плани зустрітися з керівництвом перевізника і його угорської материнської компанії.

"Рішення Wizz Air - це рішення комерційної компанії, яке стало реакцією на економічну ситуацію в країні. Щоб українське небо стало більш привабливим для авіаперевізників, необхідне не тільки вирішення ситуації на сході країни, а й командна робота всіх гілок влади для підвищення доходів населення, стабілізації курсу гривні, ослаблення умов здійснення валютних операцій авіакомпаніями. Міністерство буде домовлятися про зустріч з українським і угорським керівництвом Wizz Air, щоб визначити, яку підтримку відомство може надати для відновлення діяльності компанії в Україні", - йдеться в прес-релізі відомства.

Чиновники також стверджують, що роблять усе можливе для підписання договору з ЄС про "вільне небо". Але поки не розв'язано спірне питання з Гібралтаром (зволікання з підписанням договору пов'язане з неузгодженістю позиції Іспанії та Великобританії щодо його територіальної приналежності), можливий варіант "відкриття неба" на рівні окремих аеропортів, передусім Львова.

Це дозволить європейським авіакомпаніям отримати безперешкодний доступ до маршрутів в Україні. Зараз ці відносини регулюються міжурядовими угодами.

Нагадаємо, група Wizz Air вирішила закрити компанію "Візз Ейр Україна", припинити виконання половини її рейсів, а решту віддати угорському Wizz Air.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram