ГоловнаЕкономікаФінанси

Яценюк розповів про "дивовижно позитивну статистику" в держфінансах

На ЄКР накопичили понад 15 млрд гривень.

Яценюк розповів про "дивовижно позитивну статистику" в держфінансах
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що на єдиному казначейському рахунку держави сьогодні вранці було 15,5 млрд гривень, тоді як рік тому, коли його тільки призначили, на ЄКР було трохи більше за 100 тисяч гривень.

Про це він заявив на селекторній нараді з питань виконання місцевих бюджетів.

"Рік тому, коли я був призначений на посаду прем'єр-міністра України, у нас на єдиному казначейському рахунку було аж 108 тис. гривень. Сьогодні вранці на казначейському рахунку держави - 15,5 млрд грн. Загалом така дивовижна позитивна статистика, незважаючи на те, що було відсторонено все керівництво ДФС. У нас за цей час доходи державного бюджету загалом зросли на 8 млрд грн, плюс 15%", - додав він.

За його словами, позитивну динаміку фіксують і на місцевому рівні. "За січень-лютий до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 13 млрд гривень, що на 25% більше, ніж за аналогічний рівень минулого року", - повідомив Яценюк.

Виконання держбюджету за перший квартал уряд очікує в повному обсязі, додав зі свого боку перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський.

Нагадаємо, що з початку цього року діє нова редакція Бюджетного кодексу, яка перерозподілила доходи від податків між державним і місцевими бюджетами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram