ГоловнаЕкономікаБізнес

Посол США переконав Коломойського, що "закон джунглів" більше не діє

Джеффрі Пайєтт зустрівся з губернатором через конфлікт навколо "Укртранснафти"

Посол США переконав Коломойського, що "закон джунглів" більше не діє
Игорь Коломойский

Посол США Джеффрі Пайєтт вранці в п'ятницю зустрічався з дніпропетровським губернатором Ігорем Коломойським через конфлікт навколо держкомпанії "Укртранснафта".

Про це Пайєтт повідомив в інтерв'ю "Радио Вести".

"Я збережу конфіденційність нашої розмови з паном Коломойським. Але він розуміє, як і більшість політичного керівництва України, що обставини і середовище в Україні змінилися. Закон джунглів, який існував за часів Януковича, - це рецепт трагедії та катастрофи для України", - розповів посол.

За його словами, США підтримує рішення, щоб у керівництві та веденні справ державних організацій було більше прозорості та відкритості.

Пайєтт додав, що конфлікт навколо "Укртранснафти" має вирішитися у відповідності з законом і правосуддям.

Разом з тим посол засудив лайливі висловлювання Коломойського на адресу журналіста.

Нагадаємо, навколо рішення наглядової ради "Укртранснафти" усунути Лазорка вибухнув скандал. У ніч на п'ятницю голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський, ставлеником якого вважається Лазорко, приходив в будівлю "Укртранснафти" і заявив, що відбувається захоплення підприємства соратником Порошенка Ігорем Кононенком.

Проте вдень у п'ятницю Ігор Коломойський заявив, що домовився з Порошенком і прем'єром Арсенієм Яценюком про аудит "Укртранснафти", який довірять компаніям з "великої четвірки" (Deloitte, PricewaterhouseCoopers, EY, KPMG). Лазорко, за словами Коломойського, в компанію не повернеться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram