ГоловнаЕкономікаДержава

Україна розраховує купувати російський газ по $250, - Демчишин

13-14 квітня відбудеться наступна газова зустріч у Берліні

Україна розраховує купувати російський газ по $250, - Демчишин
Фото: www.dyvys.in

Україна у ІІ кварталі розраховує на ціну за російський газ 250 доларів за тисячу кубометрів.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин за результатами тристоронніх переговорів про умови постачання російського газу у літній період, які завершилися у п'ятницю в Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

"Що стосується ціноутворення, розмір знижки не обговорювався, але принципово російська сторона підтвердила, що вони готові йти на дуже подібну схему, яка застосовувалася протягом зимового періоду. Ми, з української сторони, очікуємо на наступний квартал ціну близько 250 доларів за тисячу кубічних метрів. Це наші очікування", - сказав міністр.

Він додав, що на цьому етапі сторони обговорили тільки принципи, за якими будуть формуватися умови постачання газу по завершенню з 1 квітня дії "зимового" пакета.

Демчишин підкреслив, що українська сторона виступає за узгодження принципу формування ціни на період до кінця I кварталу 2016 року, який є також важливим для російських і європейських партнерів.

За його словами, на даний момент сторони домовилися про створення робочої групи, яка опрацює юридичні деталі протягом наступних двох тижнів.

"Десь 13-14 квітня відбудеться наступна зустріч у Берліні, на якій буде узгоджено цей документ", - сказав міністр.

Раніше стало відомо, що російський газ для України з квітня без знижки коштуватиме лише на 19 доларів більше, ніж зараз зі знижкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram