ГоловнаЕкономікаДержава

Тарифи на гарячу воду і опалення зростуть більш ніж у півтора разу

Оплату теплопостачання можуть розтягнути на весь рік

Тарифи на гарячу воду і опалення зростуть більш ніж у півтора разу
Фото: timer.od.ua

Тарифи на централізоване постачання гарячої води для населення з 1 квітня підвищать на 55-57%, а на опалення - на 73%.

Про це на брифінгу заявила начальник управління економіки систем життєзабезпечення МінЖКГ Наталія Хоцянівська, інформує УНІАН.

При цьому планується повернути практику оплати населенням послуги централізованого теплопостачання протягом усього року, а не тільки в опалювальний сезон.

"Щоб було зрозуміло, я вам скажу на прикладі 1-кімнатної квартири. Сьогодні середня вартість опалення квартири - 595 грн. Після підвищення тарифів ця вартість (це я вам називаю протягом опалювального періоду) буде 934 грн. Але якщо цей тариф розкласти в середньому на рік, то це буде 642 грн", - пояснила Хоцянівська.

Також Хоцянівська повідомила, що тарифи на централізоване постачання холодної води в середньому по Україні можуть зрости на 25% через зростання тарифу на електроенергію.

"Вартість холодної (води) виросте, тому що зросла вартість електроенергії... На відсотків 25 виросте", - сказала Хоцянівська.

Зростання тарифів на холодну воду в Україні може виявитися і меншим. За прогнозами чиновника, місцева влада спробує стримувати зростання до проведення місцевих виборів восени.

Нагадаємо, рішення про підвищення тарифів Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКП), має ухвалити на засіданні у четвер, 19 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram