ГоловнаЕкономікаБізнес

Керівництво "Херсонського тепличного комбінату" заявило про збройне захоплення підприємства

Працівників не випускають з будівлі

Керівництво "Херсонського тепличного комбінату" заявило про збройне захоплення підприємства
архивное фото
Фото: Макс Левин

Невідомі люди у військовій формі, балаклавах і бронежилетах увірвалися на територію підприємства "Херсонський тепличний комбінат" (Херсон, вул. Нафтовиків, 133).

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на адміністрацію підприємства.

Наголошується, що близько 20 осіб, які захопили територію підприємства, а також блокували людей, які працюють на підприємстві , озброєні автоматами, гранатометами, іншою зброєю.

В адміністрації підкреслили, що будь-яких вимог зазначені особи не висувають, документів не пред'являють, відмовляються залишати територію. "Усно посилаються на те, що є активістами військово-політичного руху "Правий Сектор"", - повідомляє адміністрація підприємства.

"На території підприємства перебувають працівники, яких не випускають за межі адміністративних та виробничих приміщень. Чи можна йти таким шляхом, що страждають люди, по суті, ми всі заручники. Я хочу звернутися до громадськості, до всіх гілок влади з проханням втрутитися в ситуацію", - коментує директор ТОВ "Херсонський тепличний комбінат" Юрій Дяченко.

Керівництву компанії, повідомляє видання, вдалося звернутися до органів внутрішніх справ, які прибули на підприємство. Однак озброєні люди відмовилися впускати працівників органів внутрішніх справ на територію тепличного комбінату.

Зазначимо, що в стрічці однієї із соціальних мереж вже з'явилися звернення родичів. "Херсонський тепличний комбінат сьогодні, о 12.00, було захоплено озброєними людьми зі знаками "Правий сектор". Людей взяли в заручники, в заручниках мій чоловік. Допоможіть поширити", - пише Анастасія.

ТОВ "Херсонський тепличний комбінат" є управляючою компанією, яка орендує виробничі площі, що належать АКБ "Індустріалбанк". Представник власника стурбований ситуацією, що склалася на його території, а саме долею співробітників підприємства-орендаря.

"Ми досить оперативно отримали інформацію про те, що трапилося. І на даний момент намагаємося знайти спосіб комунікації для її вирішення. Адже на території підприємства знаходяться люди, деяким з них вдалося заблокуватися в кабінетах. Ми звикли вирішувати всі питання в правовому полі і зараз йдемо цим шляхом" , - коментує начальник юридичного управління АКБ "ІНДУСТРІАЛБАНК" Михайло Букрєєв.

Трудовий колектив підприємства становить 133 співробітники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram