ГоловнаЕкономікаДержава

Україна починає консультації про реструктуризацію зовнішнього боргу

Переговори з кредиторами Мінфін почне 13 березня

Україна починає консультації про реструктуризацію зовнішнього боргу
Фото: Макс Требухов

Міністерство фінансів України завтра, 13 березня, розпочне переговори із зовнішніми кредиторами щодо реструктуризації частини суверенного боргу. Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько у публічному звіті уряду за 100 днів роботи, інформує УНІАН.

"Завтра ми починаємо консультації щодо його реструктуризації з нашими кредиторами", - сказала вона. Раніше стало відомо, що посередником у цих переговорів може стати інвестиційна компанія Rothschild.

Яресько нагадала, що 11 березня Міжнародний валютний фонд схвалив для України нову програму фінансування, в рамках якої наша країна отримає $17,5 млрд. Розмір першого траншу становить $5 млрд. За словами міністра, цей транш використають у тому числі на поповнення золотовалютних резервів Нацбанку і здійснення зовнішніх виплат.

"Тепер на порядку денному міністерства стоїть питання зниження тиску на державні фінанси з боку державного боргу, для чого ми вже завтра починаємо консультації щодо його реструктуризації з нашими кредиторами", - сказала Яресько.

Вона також зазначила, що триває робота з виведення економіки з тіні шляхом реформування податкової сфери.

Нагадаємо, в українському уряді з'явилася нова посада уповноваженого з питань управління держборгом. За інформацією ЗМІ, найближчим часом її обійме заступник міністра фінансів Віталій Лісовенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram