ГоловнаЕкономікаБізнес

Зростання тарифів на вантажні залізничні перевезення - гра в одні ворота, - аграрії

Голова УЗА розповів про зростання витрат на посівну.

Зростання тарифів на вантажні залізничні перевезення - гра в одні ворота, - аграрії
Зерновой терминал <<Нибулона>>
Фото: nikvesti.com

Президент Української зернової асоціації Володимир Клименко розкритикував рішення Міністерства інфраструктури підвищити тарифи на вантажні залізничні перевезення, повідомляють "Українські новини".

"У зв'язку з девальвацією гривні і так втричі збільшаться витрати на посівну. Тому рішення про зростання вантажних залізничних тарифів - це ніщо інше, як гра в одні ворота", - заявив він.

На його думку, індексація залізничних тарифів ще більш підстьобне інфляцію в Україні і вкрай негативно позначиться на аграріях. "Тому необхідно не підвищувати вантажні тарифи, а відмовитися від перехресного субсидування пасажирських", - вважає він.

Нагадаємо, що Міністерство інфраструктури розробило і скерувало на розгляд центральним органам виконавчої влади проект наказу, який передбачає підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення на 25%.

З урахуванням динаміки індексації тарифів на вантажні перевезення на 83% за останні 9 місяців і на пасажирські лише на 46% проблема перехресного субсидування пасажирських перевезень замість поступового вирішення зростатиме ще дужче.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram