ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ підтвердив: Україна отримає $5 млрд у першому транші

Програма МВФ також передбачає виділення до 10 млрд дол. протягом першого року.

МВФ підтвердив: Україна отримає $5 млрд у першому транші
Фото: orbita.dn.ua

Міжнародний валютний фонд підтвердив, що перший транш для України в рамках нової кредитної програми становитиме $5 млрд.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному прес-службою Фонду, передає Укрінформ.

"Затвердження розширеної угоди в рамках Механізму розширеного фінансування (EFF) дозволяє здійснити негайну виплату 3,546 млрд SDR (близько $5 млрд), з яких 1915 млн SDR (близько $2,7млрд) виділяють як бюджетну підтримку", - наголошують у документі.

Подальші виплати ґрунтуватимуться на результатах стандартних щоквартальних оглядів і критеріях ефективності, уточнили в МВФ.

Водночас у Міністерстві фінансів України повідомили, що програма МВФ передбачає виділення до 10 млрд дол. протягом першого року дії цієї програми.

"Протягом першого року з 17,5 млрд дол. загального обсягу програми України буде надано до 10 млрд дол., що повинно допомогти якнайшвидшій стабілізації макроекономічної ситуації та відновленню зростання економіки, починаючи з 2016 року", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Нагадаємо, 11 березня Міжнародний валютний фонд схвалив виділення Україні кредиту на 17,5 млрд доларів. Рішення ж МВФ про виділення кредиту Президент Порошенко назвав знаком довіри до України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram