ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ призначив головного аналітика SP Advisors директором Департаменту фінансової стабільності

Гонтарева взяла на роботу Віталія Ваврищука.

НБУ призначив головного аналітика SP Advisors директором Департаменту фінансової стабільності
Фото: EPA/UPG

Національний банк 10 березня призначив директором Департаменту фінансової стабільності головного аналітика фінансової компанії SP Advisors Віталія Ваврищука.

Про це повідомляє

прес-служба Нацбанку.

Ваврищук має більш ніж десятирічний досвід роботи у сфері макроекономічного аналізу та досліджень банківського сектору. 2003 року він отримав диплом магістра Національного університету "Києво-Могилянська академія" та Київської Школи Економіки (KSE) за фахом "Економічна теорія". Він працював економістом Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна, а також аналітиком інвестиційних компаній Dragon Capital і Concorde Capital. З 2012 року і до призначення в Національний банк України займав посаду керівника аналітичного відділу компанії SP Advisors.

Коментуючи своє призначення, Ваврищук зазначив, що налаштований на напружену і конструктивну роботу для відновлення довіри бізнесу і населення до вітчизняної фінансової системи. "Сьогодні перед командою Національного банку з'явився без перебільшення амбітний виклик - закласти новий фундамент стабільної фінансової системи, що є необхідною умовою для стійкого економічного зростання в Україні. Я готовий приєднатися до цієї справи і докладу максимум зусиль для розвитку ефективного та надійного фінансового сектору", - заявив він.

Нагадаємо, що голова Нацбанку Валерія Гонтарева теж прийшла з інвестиційного бізнесу. До призначення вона керувала інвесткомпанією ICU.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram