ГоловнаЕкономікаБізнес

Постачальники стурбовані вимушеним простоєм торговельної мережі "Амстор"

Бізнес закликав правоохоронні органи розібратися з блокуванням супермаркетів

Постачальники стурбовані вимушеним простоєм торговельної мережі "Амстор"
Фото: amstor.ua

Постачальники торгової мережі "Амстор" стурбовані вимушеним простоєм мережі і сподіваються на швидке відновлення нормальної роботи торгових центрів. Про це йдеться в листі постачальників до керівництва мережі, яке опублікували "Українські новини".

"Уперше за роки співпраці ми не можемо отримати ні оплату за поставлений товар, ні повернення наших товарних запасів із супермаркетів. Безумовно, це негативно позначається на нашій роботі", - пишуть постачальники. Вони сподіваються, що правоохоронні органи "в найкоротші терміни розглянуть і належно оцінять дії винних осіб у блокуванні роботи супермаркетів "Амстор".

"Цим листом ми висловлюємо свою підтримку в ситуації, що склалася, багаторічному і надійному партнеру", - йдеться в документі. Документ, датований 4 березня 2015 року, підписали представники компаній "Кока-кола Бевериджис Україна Лімітед", "Євромікс", "Добра хата" й інші.

Фото: ukranews.com
 

Нагадаємо, що 31 грудня 2014 року озброєні люди заблокували роботу низки магазинів мережі "Амстор" у Києві, Запоріжжі, Дніпропетровську, Маріуполі й інших містах. На місця подій прибула міліція, роботу магазинів відновили, але ненадовго. Зараз не працюють більшість магазинів мережі "Амстор".

"Смарт-Холдинг", основний акціонер "Амстору", заявив, що озброєні люди, які блокували магазини мережі, діяли за вказівкою її колишнього керуючого і міноритарного акціонера Володимира Вагоровського. Екс-керівник не погодився з рішенням головних власників про усунення його від управління групою компаній "Амстор" і робить усе, щоб дестабілізувати роботу торгових центрів і приховати обсяги розкрадань. Результати аудиту, проведеного головним акціонером, виявили спроби Вагоровського привласнити компанію, а також розкрадання грошових коштів для особистого збагачення.

Вагоровські зараз контролюють магазини на території так званої "ДНР", виручка звідти не приходить на рахунки ГК "Амстор".

Компанія "Гелабран Реал Істейт" - акціонер, який стояв біля витоків створення групи компаній "Амстор" (входить у сферу впливу Едуарда Шифріна й Олександра Шнайдера) - підтримала головного акціонера групи - "Смарт-Холдинг" у прагненні стабілізувати роботу торгових центрів "Амстор" по всій Україні. У повідомленні компанії сказано: "Ми засуджуємо дії міноритарного акціонера Володимира Вагоровського та колишнього менеджменту в особі Олександра Вагоровського, які призвели до зупинки роботи магазинів".

2009 року Шифрін і Шнайдер - мажоритарні акціонери торговельної мережі "Амстор" - продали частину своїх акцій компаніям, пов'язаним зі "Смарт-Холдингом". Їхня частка зменшилася із 60 до 15%. "Смарт-Холдинг" став головним акціонером торговельної мережі з 70% акцій. Частину акцій викупили в міноритарного акціонера ГК "Амстор" Володимира Вагоровського. Його частка зменшилася з 40 до 15%. Брати Олександр і Володимир Вагоровські, за рішенням акціонерів, донедавна здійснювали операційне управління торговельною мережею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram