ГоловнаЕкономікаДержава

Нацбанк продовжив заборону на продаж валюти населенню

В одні руки до червня можна буде купити валюти тільки на 3 000 гривень

Нацбанк продовжив заборону на продаж валюти населенню
Фото: Макс Требухов

Національний банк України продовжив до 3 червня 2015 року заборону на продаж валюти населенню на суму більш ніж 3 тис. грн на добу.

Про це йдеться в постанові Нацбанку №160 від 3 березня.

"Дозволити здійснювати операції з продажу готівкової іноземної валюти або банківських металів одній особі в один операційний (робочий) день у сумі, що не перевищує в еквіваленті 3 000 гривень у рамках однієї банківської установи", - сказано в документі.

Обмеження щодо суми операції з продажу готівкової іноземної валюти не поширюються на випадки здійснення банком такої операції з фізичною особою-резидентом при одночасному дотриманні наступних умов: фізична особа купує готівкову іноземну валюту і використовує її виключно для цілей виконання власних зобов'язань в іноземній валюті за кредитними договорами, укладеним з уповноваженим банком-кредитором; банк здійснює продаж готівкової іноземної валюти в сумі, що не перевищує обсяг зобов'язань в іноземній валюті фізичної особи-позичальника за кредитним договором.

Нагадаємо, вперше Нацбанк запровадив обмеження у розмірі 3 тис. на продаж валюти одній фізособі 22 вересня 2014 року, 3 жовтня ці обмеження було поширено і на банківські метали. На початку грудня їхню дію було продовжено до 3 березня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram