ГоловнаЕкономікаДержава

Латвія допоможе розвитку економіки Чернігівської області

2 березня за сприяння Почесного консула Республіки Латвія в Україні Олени Вишнякової відбулася зустріч чиновників і представників латвійського бізнесу з представниками Чернігівської обласної ради та Торгово-промислової палати. З латвійської сторони були Айнарс Межуліс, депутат Сейму Латвії, голова депутатської групи з міжпарламентських зв'язків з Україною, секретар комітету з державного управління та місцевого самоврядування, Улдіс Крістапсонс, голова Думи Павілотського краю, Алфредс Магона, технічний директор Думи Павілотського краю, Візма Гегер, керівник проектів Думи Павілотського краю, Арита Бруклі, керівник інформаційно-туристичного центру Павілотського краю, Маріта Кучанова, фахівець зі зв'язків із громадськістю Думи Павілотського краю, Андріс Срапціс, керівник компанії SIA "LAM", Яніс Ергліс, керівник компанії "ZE projects".

Латвійська делегація зустрілася з головою Чернігівської обласної ради Миколою Звєрєвим. Під час зустрічі було обговорено можливість економічного та культурного співробітництва регіонів, реалізації спільних проектів у сільськогосподарській, промисловій і продуктовій галузях. Голова обласної ради відзначив готовність чернігівських чиновників надати всіляку підтримку цими проектами і важливість залучення іноземних інвесторів до співпраці з Україною в цей нелегкий для країни час.

У рамках візиту представники Республіки Латвія відвідали провідні компанії Чернігівського регіону, зокрема зернового експортера компанії JNL, виробника обладнання для виробництва упаковки ПЕТ Технолоджис Україна, продовольчу компанію Ясень, виробника меблів і текстилю компанію Верес. Представники бізнесу змогли домовитися про можливість реалізації спільних проектів і розвитку відносин між українським і латвійським бізнесом.

Під час зустрічі з Костянтином Івановим, президентом Чернігівської регіональної торгово-промислової палати, латвійські чиновники окреслили головні проблеми, які є на шляху розвитку спільних проектів і відзначили готовність співпрацювати з Чернігівським регіоном.

Під час свого спілкування з пресою Почесний консул Республіки Латвія в Україні Олена Вишнякова наголосила на необхідності підтримати Україну з боку європейських партнерів, у тому числі Латвії, для якнайшвидшого вирішення Україною економічних і політичних проблем.

За ініціативи голови Чернігівської обласної ради пана Звєрєва наприкінці візиту латвійська делегація відвідала село Корюківку, де встановлено відомий меморіал масовим громадянським жертвам Другої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram