ГоловнаЕкономікаДержава

НКРЕКП підвищить тарифи на газ у вівторок

Кубометр газу подорожчає у кілька разів

НКРЕКП підвищить тарифи на газ у вівторок
Фото: Макс Левин

Нацкомісія з регулювання електроенергетики та комунальних послуг у вівторок, 3 березня, збереться на засідання для перегляду тарифів на газ для населення.

Про це повідомляють на сайті НКРЕ.

У порядку денному поки що чотири питання: про прийняття постанов "Про встановлення роздрібних цін на природний газ, який використовується для потреб населення", "Про затвердження граничного рівня ціни на природний газ для суб'єктів господарювання, які виробляють теплову енергію", про перегляд тарифів на транспортування та постачання природного газу і про перегляд ціни на газ власного видобутку для ПАТ "Укргазвидобування".

Нагадаємо, згідно з

меморандумом з МВФ, ціну на газ для населення підвищать орієнтовно до 3,60 грн за перші 200 кубометрів на місяць, або 2400 кубометрів на рік (50% від ринкової ціни), і 7,18 грн (100% від ринкової ціни) за кожен наступний кубометр. Такі дані озвучила нещодавно нардеп Вікторія Войціцька.

Втім, також є непідтверджена інформація, що така тарифна сітка буде чинною тільки в опалювальний період, а в решту часу населення платитиме єдину ціну - 7,18 грн за кубометр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram