ГоловнаЕкономікаФінанси

Яценюк назвав прогноз курсу 21,7 грн/дол. занадто оптимістичним

Прем'єр вважає, що у 2016 році жити стане легше

Яценюк назвав прогноз курсу 21,7 грн/дол. занадто оптимістичним
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк назвав урядовий прогноз курсу на рівні 21,7 грн/дол. оптимістичним.

"Я вам відверто скажу, що це занадто оптимістичний сценарій. Це той сценарій, який буде переглядатися", - сказав він увечері в п'ятницю в інтерв'ю українським телеканалам. При цьому Яценюк зазначив, що не тільки Кабмін помиляється у своїх прогнозах з приводу ситуації в Україні, а й міжнародні партнери країни.

При цьому прем'єр підкреслив, що Захід не залишить Україну без допомоги і допоможе наростити золотовалютні резерви Нацбанку, що має підвищити стабільність валютного ринку.

В цілому Яценюк здивувався, що журналісти запитують його про курс гривні. На його думку, в Конституції записано, що за національну валюту відповідає Національний банк.

Український прем'єр також висловив упевненість, що наступного року ситуація в українській економіці має піти на поліпшення. "У нас 14-й рік був надзвичайно складним, 15-й рік - я не даю жодних прогнозів, що у нас буде економічне зростання. Я бачу 2016 рік як рік, коли почнеться поступове відновлення виробництва, відновлення внутрішнього попиту. 15-й рік - це рік стабілізації, щоб у 16-му році крок за кроком ми почали економічну і соціальну динаміку", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, що за останні кілька днів офіційний курс гривні впав з 28 грн/дол. до 30 грн/дол., а потім знову підскочив до 27,76 грн/дол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram