ГоловнаЕкономікаБізнес

Автопромисловість закликала МЕРТ допомогти з кредитами

"Укравтопром" запропонував створити перелік інноваційних підприємств

Автопромисловість закликала МЕРТ допомогти з кредитами
Фото: www.zimbio.com

Міністерство економічного розвитку і торгівлі має розробити перелік інноваційних промислових підприємств для комплексного вирішення проблеми реструктуризації валютних кредитів, вважає голова Асоціації автовиробників "Укравтопром" Михайло Резнік.

"Ми зверталися до уряду і маємо рекомендації, що потрібно зробити... Зробити в Міністерстві економічного розвитку перелік підприємств, які мають інноваційний характер, мають сьогодні можливість залучати нові кредити, обслуговувати їх, повертати банкам кредити, тому що рятувати одні банки і не рятувати реальний сектор економіки - це шлях в нікуди", - сказав Резнік в ефірі телеканалу "24".

За його оцінкою, Національний банк України повинен передусім надавати рефінансування тим банкам, які до кризи видали валютні кредити високотехнологічним інноваційним промисловим підприємствам. "Інноваційні, високотехнологічні компанії потрібно рятувати, тобто не просто давати рефінансування банкам, а давати рефінансування передусім тим банкам, які мають валютного позичальника, і це компанія з високим ступенем переробки", - сказав він.

Як наголосив Резнік, держава повинна надавати всебічну підтримку національному виробнику. "Уряд має такий інструмент, як захист національного виробника... Національний виробник - це своєрідний регулятор, регулятор ринку, регулятор захисту вітчизняного споживача від цінового диктату іноземного виробника", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram