ГоловнаЕкономікаДержава

Україна і Росія підтвердили свою участь у газових переговорах, - ЄС

До переговорів у Брюсселі запрошено міністрів енергетики і голів "Газпрому" і "Нафтогазу", повідомили в ЄК

Україна і Росія підтвердили свою участь у газових переговорах, - ЄС
Фото: inewp.com

Україна і Росія підтвердили проведення тристоронньої зустрічі щодо газу 2 березня у Брюсселі.

Про це повідомив представник Єврокомісії, пише ТАСС.

"Тристороння зустріч відбудеться в Брюсселі в понеділок, 2 березня. Обидва міністри енергетики підтвердили свою присутність", - сказав він.

Як повідомило європейське джерело, в переговорах у Брюсселі запрошено до участі не тільки міністрів енергетики, а й голову "Газпрому" Олексія Міллера і керівника "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

"Єврокомісія виступає за роздільне обговорення питань про постачання газом Донбасу і постачання газу на решту території України. Головним пріоритетом має стати дотримання зобов'язань Росією і Україною щодо постачання і транзиту газу до Європи", - зазначив дипломат.

Нагадаємо, раніше "Нафтогаз" підтвердив свою готовність брати участь у переговорах. Очолюватиме українську делегацію міністр енергетики Володимир Демчишин.

Раніше віце-президент Європейської комісії з енергетичних питань Марош Шефчевіч написав міністрам енергетики України і Росії листи, в яких запросив на газові переговори до Брюсселя 2 березня.

Нагадаємо, що газові відносини між Україною і Росією загострилися у зв'язку з тим, що "Газпром" почав самовільно постачати газ на території, зайняті бойовиками ДНР і ЛНР, і вирішив враховувати їх як постачання за контрактом з "Нафтогазом". Одночасно він перестав задовольняти заявки України в повному обсязі. "Нафтогаз" заявив, що "Газпром" порушив умови "зимового пакета" і відмовився вносити подальшу передоплату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram