ГоловнаЕкономікаДержава

Путін: "Газпром" не порушує контракт із "Нафтогазом"

Росія заявила, що передоплата за газ закінчиться до понеділка

Путін: "Газпром" не порушує контракт із "Нафтогазом"
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що "Газпром" не порушує контракт із "Нафтогазом", самовільно поставляючи газ через пункти пропуску, розташовані на кордоні з територією, зайнятою бойовиками.

"Нам стало відомо, що з посиланням на нібито пошкодження газопроводів з боку Києва енергопостачання, газопостачання кілька днів тому було призупинено. Разом з тим "Газпром" виконує контракт, підписаний ще у 2009 році, і доповнення до нього від жовтня минулого року. У повній відповідності з цим контрактом у рамках доплачених коштів поставляє газ в Україну, в обсягах, яких Україна потребує. У цих контрактах зазначені і ці пункти пропуску", - цитує виступ Путіна на прес-конференції на Кіпрі "РИА Новости".

"Газпром" повністю виконує свої зобов'язання за контрактом і буде це робити. Передоплати, зробленої українською стороною, залишилося на поставку газу на три-чотири доби. Якщо передоплати не буде, "Газпром" за цим контрактом і доповненням до нього поставки призупинить. Зрозуміло, це може створити певну загрозу для транзиту до Європи нашим європейським партнерам", - додав він.

Нагадаємо, що "Нафтогаз" звинуватив "Газпром" у порушенні умов "зимового пакета" і відмовився вносити нову передоплату за газ. За інформацією української компанії, "Газпром" перестав задовольняти заявки на поставку в повному обсязі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram