ГоловнаЕкономікаФінанси

Кужель запропонувала замінити Гонтареву на Тимошенко (оновлено)

У Раді вже обговорюють можливих змінників Гонтаревої

Кужель запропонувала замінити Гонтареву на Тимошенко (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Нардеп від "Батьківщини" Олександра Кужель виступила за призначення головою Національного банку Ігоря Мітюкова або Олександра Савченка.

Про це вона сказала на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Дуже мало прізвищ, які можуть розглядатися. Якби я пропонувала, я назвала б Ігоря Мітюкова - він дуже добре знає фінанси - і Олександра Савченка. Це, напевно, дві людини, яких я назвала б", - сказала вона і наголосила, що це її особиста думка.

"А якщо взяти людину, яка знає, розуміє і пов'язана з Нацбанком... Я знаю, що отримаю за це, але якщо поставити Юлію Тимошенко або генеральним прокурором, або головою Національного банку, у нас багато речей вже давно б розв'язалися. Тому що треба ще мати сміливість і знання, і відповідальність брати на себе зміни в країні", - додала Кужель.

Нагадаємо, що Мітюков був заступником голови правління НБУ 1994 року, відповідаючи за зовнішньоекономічні питання і інвестиції. У 1994-1995 році він також був фінансовим віце-прем'єром України, 1995-1997 рр. - був представником уряду при ЄС з повноваженнями віце-прем'єра, після чого п'ять років, до кінця 2001-го, очолював Міністерство фінансів.

Олександр Савченко був заступником голови Нацбанку за Володимира Стельмаха протягом 2005-2009 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram