ГоловнаЕкономікаФінанси

Піацца: ситуація на валютному ринку вийшла за межі логіки

Владі запропонували щодня пояснювати ситуацію з курсом

Піацца: ситуація на валютному ринку вийшла за межі логіки
Фото: Макс Требухов

Ситуація на валютному ринку поза межею логіки. Про це на круглому столі в Інституті Горшеніна сказав Нік Піацца, генеральний директор інвестиційної компанії SP Advisors.

"Зараз, протягом найближчих 2-3 тижнів, поки ми чекаємо на гроші від Міжнародного валютного фонду, це буде дуже цікавий період для України. Ми поза межами логіки, і все залежатиме від українського народу", - заявив він. Саме тому, вважає Піацца, Нацбанк повинен насамперед заспокоїти народ і вибудувати правильну систему комунікації і з населенням, і з учасниками фінансового ринку.

Фінансист зазначив, що в США в період Великої Депресії президент Франклін Рузвельт щодня виступав перед народом, і запропонував українським чиновникам узяти цей метод на озброєння. "Це не має бути якийсь фейсбук. Бабусі в селах повинні розуміти, що відбувається", - наголосив він.

Піацца також розповів, що у Грузії, коли там була схожа криза під час війни з Росією, держава збирала всі банки, які були, і намагалася вирішувати питання з їхньою валютною ліквідністю, відправляла спеціальний літак до Швейцарії, щоб завезти валюту. В Україні роблять навпаки і затискають ліквідність, додав він.

Він також висловив думку, що те, що відбувається сьогодні, - це наслідки рішень 10-15-річної давності, коли Україна мала шанс провести реформи "по-доброму", але вона ним не скористалася. "Тепер треба робити "по-поганому", - підкреслив Піацца.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram