ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко пояснив своє вето на достроковий вихід жінок на пенсію

Президент відмовився схвалити рішення Ради через брак грошей у бюджеті

Порошенко пояснив своє вето на достроковий вихід жінок на пенсію
Фото: Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко повернув у Верховну Раду закон, який продовжував до 2022 року право жінок, яким виповнилося 55 років, на достроковий вихід на пенсію.

Президент вважає неможливим наявність такого положення в законодавстві через скрутне фінансове становище країни. "Прийняття закону спрямоване на захист прав жінок передпенсійного віку, які є неконкурентоспроможними на ринку праці й опинилися у скрутних економічних обставинах, обумовлених масовими звільненнями працівників. Разом з тим, враховуючи наявність протягом останніх років дефіциту бюджету Пенсійного фонду, який покривається за рахунок коштів державного бюджету, сьогодні відсутнє фінансове забезпечення реалізації зазначеного положення", - йдеться у супровідних документах, які опубліковано на сайті Ради.

За даними президента, реалізація цього положення потребуватиме тільки 2015 року 387,5 млн грн.

Порошенко пропонує виключити норму, яка дозволяє достроковий вихід жінок на пенсію.

Нагадаємо, закон подовжував до 1 січня 2022 року термін обмеження (зараз - 1 січня 2015 р.) права звернення за призначенням пенсії жінкам, яким виповнилося 55 років, для дострокового виходу на пенсію за віком за наявності страхового стажу не менш ніж 30 років і за умови звільнення з роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram