ГоловнаЕкономікаФінанси

Кабмін вирішив збільшити бюджет

Яценюк знайшов додаткові 22 млрд гривень доходів

Кабмін вирішив збільшити бюджет
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів вирішив збільшити доходи державного бюджету майже до 500 млрд гривень, заявив сьогодні на засіданні уряду прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Загалом ми збільшуємо доходи бюджету на 22 млрд гривень. У першу чергу це додаткові надходження від ПДВ", - сказав він. Цьогорічний держбюджет передбачає доходи 475,939 млрд гривень і витрати 527,894 млрд гривень.

При цьому Яценюк повідомив, що Національний банк, який формує значну частину доходів державного бюджету, зменшить суму перерахування свого прибутку на 5 млрд гривень.

У четвер міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що дефіцит державного бюджету України після його перегляду становитиме до 4,5-4,6% ВВП за рахунок збільшення суми дотацій на газ і опалення для малозабезпечених. Яценюк уточнив, що йдеться про додаткове виділення 12,5 млрд гривень.

Яресько також у четвер говорила, що дохідну частину бюджету буде реформовано за рахунок посилення прогресивності оподаткування доходів фізосіб та оптимізації податкової системи. Також має розширитися база оподаткування, посилиться податкове та митне адміністрування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram