ГоловнаЕкономікаДержава

НФ пропонує розслідувати корупцію в Мінагрополітики часів Швайки

Екс-міністра хочуть притягнути до відповідальності за наклеп

НФ пропонує розслідувати корупцію в Мінагрополітики часів Швайки
Фото: www.dyvys.in

"Народний фронт" готує звернення до суду "за фактом наклепу екс-міністра АПК Ігоря Швайки" та ініціює створення Тимчасової слідчої комісії ВР з корупції в МінАПК та "Укрспирті".

Про це йдеться в повідомленні прес-службі партії.

Як повідомляється, сьогодні в інтерв'ю Швайка "зробив наклепницькі інформаційні вкидання з метою спровокувати суспільний резонанс і виставити розслідування за його корупційних діянь як "переслідування" за "викриття".

"Фракція "Народний фронт" категорично заявляє, що всі заяви не відповідають дійсності. Єдиний мотив Швайки - зберегти за собою і компаньйонами старі схеми, на яких вони паразитували весь період так званої роботи в міністерстві АПК. Менш ніж за рік перебування його на керівній посаді "Укрспирт" фактично було перетворено на підпільний горілчаний синдикат, в якому до сьогоднішнього дня закріплені інтереси екс-міністра", - йдеться в повідомленні НФ.

Виступ Швайки проти партії в "Народному фронті" пояснюють законодавчою ініціативою "фронтовиків" приватизувати "Укрспирт" на відкритому аукціоні.

"Ми хочемо нагадати, що під час керівництва Швайки Генеральна прокуратура звинуватила директора "Укрспирту" Михайла Лабутіна в розтраті 170 млн гривень державного підприємства та в ухиленні від сплати податків. Сам міністр кинувся проводити прес-конференцію, відбілюючи гендиректора "Укрспирту", - говорять у "Народному фронті".

"Народні депутати "Народного фронту" з трибуни Верховної Ради не раз заявляли, що з 89 підприємств "Укрспирту" сьогодні працюють лише 18, а в тіні перебуває від 2,5 до 3 млрд гривень", - йдеться також у повідомленні.

Прес-служба зазначає, що депутати ініціюватимуть перевірку всіх "наклепницьких заяв і корупції в "Укрспирті" та МінАПК Генеральною прокуратурою, а також створення ТСК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram