ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна обігнала лише Венесуелу у рейтингу перспективних ринків

Журналісти вкрай низько оцінили інвестиційний потенціал України

Україна опинилася на 18 місці з 19 країн у рейтингу найперспективніших "фронтирних" ринків (Frontier Markets, категорія країн між тими, що розвиваються, і найменш розвинутими), який склало американське видання Bloomberg. Нижче за Україну - тільки Венесуела.

Рейтинг, який відображає оцінку інвестиційного потенціалу країн на найближчі два роки, очолили Саудівська Аравія, Естонія та Словаччина.

Другий рейтинг - ринків, що розвиваються, - очолюють Південна Корея, Катар і Китай.

Під час складання рейтингів ринків, що розвиваються, і "фронтирних" ринків Bloomberg враховує 19 змінних, в тому числі економічні (прогнози ВВП та інфляції, рівень держборгу, частку інвестицій у ВВП і т.д.), фінансові (ліквідність фондового ринку, волатильність місцевої валюти і т .буд.), соціально-політичні (наприклад, бали в індексі сприйняття корупції Transparency International та оцінка легкості ведення бізнесу від Світового банку). Ринки поділяються на ті, що розвиваються, і "фронтирні" на підставі даних інформагентства Bloomberg, індексних провайдерів MSCI та FTSE, рейтингового агентства Standard&Poor's і банку JPMorgan.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram