ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінфін спростував прохання про реструктуризацію російського кредиту

Україна заявляла, що вестиме переговори з усіма своїми кредиторами

Мінфін спростував прохання про реструктуризацію російського кредиту
Фото: Макс Левин

Україна не зверталася до Російської Федерації з проханням про реструктуризацію єврооблігацій на 3 млрд доларів, які було продано в грудні 2013 року при президентові Вікторі Януковичу.

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів України.

"З приводу реструктуризації - такого звернення не було. Україна просто заявила про те, що буде вести переговори з усіма своїми кредиторами. Саме про це (про прохання реструктуризації боргу перед РФ) інформація не є правдивою. Інформація не підтверджується", - повідомили в прес-службі Мінфіну.

У вівторок керівник Мінфіну РФ Антон Силуанов повідомив, що Україна звернулася до РФ з проханням про реструктуризацію боргу на 3 мільярди доларів, проте Росія до цього не готова. Погашення цього кредиту має відбутися в грудні 2015 року.

Нагадаємо, що на думку головного економіста інвесткомпанії Dragon Capital Олени Бєлан, Україні доведеться повертати Росії $3 млрд, незважаючи на анексію Криму і війну на сході України. "Вся проблема в тому, що $3 млрд, які ми отримали від Росії, оформлені як єврооблігації. Тому всі операції з ними регулюються англійським правом. І якщо просто не заплатити, то Україна вважається банкрутом за цими правилами, це призведе до дуже великих проблем із залученням коштів у майбутньому", - сказала Бєлан в інтерв’ю LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram