ГоловнаЕкономікаФінанси

Сюмар: Рада має підтримати заходи Кабміну щодо стабілізації гривні

Нардеп назвала економічну стабільність єдиною можливістю отримати допомогу МВФ

Сюмар: Рада має підтримати заходи Кабміну щодо стабілізації гривні
Фото: Виталий Головин

Верховна Рада має підтримати заходи Кабміну щодо стабілізації гривні. Про це заявила заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, передає прес-служба НФ.

"Уряд проводить складні переговори. Є шанс, що найближчим часом буде підписано меморандум з МВФ, і виклик для українського парламенту - наскільки скоро він зможе взяти відповідальність за підписання та реалізацію цього меморандуму з українським урядом і Президентом", - сказала вона.

"Від цього безпосередньо залежатиме стабілізація курсу валют і економічна стабілізація в Україні, оскільки сьогодні це фактично єдина для країни можливість отримати міжнародну фінансову допомогу в умовах війни", - додала Сюмар.

Депутат також звернулася до голів фракцій і парламентських комітетів з проханням підтримати урядовий законопроект про захист майнових прав держави та акціонерних товариств, щоб максимально мобілізувати внутрішні ресурси до державного бюджету. Крім того, Сюмар запропонувала ухвалити ще один пріоритетний законопроект - про зменшення корупції в системі державних закупівель. "Це необхідно для того, щоб зробити їх максимально прозорими і публічними. Законопроект стоїть на четвер, ми закликаємо підтримати його", - резюмувала народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram