ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ схвалив валютну політику Нацбанку

Відмову від щоденних валютних аукціонів в організації сприйняли позитивно

МВФ схвалив валютну політику Нацбанку
Фото: EPA/UPG

У Міжнародному валютному фонді вважають правильним рішення Нацбанку України припинити щоденні валютні аукціони на міжбанку з відмовою від індикативного курсу гривні. Про це заявив у четвер під час брифінгу у Вашингтоні офіційний представник Фонду Джеррі Райс, передає "Укрінформ".

"За сьогоднішньою заявою Центрального банку, рішення НБУ припинити валютні аукціони є доречним", - зазначив він, додавши, що це також має допомогти "пролити світло" на обмінний курс.

На думку Райса, така політика Нацбанку України щодо курсу гривні "допоможе стримати інфляцію і підтримати валюту". Він також нагадав, що місія Фонду перебуває в Україні, де "проводить оцінку ситуації щодо нової програми допомоги, за якою Україна зробила запит". За його словами, робота місії перебуває на завершальній стадії, і результати "будуть відомі вже скоро".

Нагадаємо, раніше керівництво Нацбанку оголосило про зміну підходів до кредитно-грошової політики. Один із таких заходів передбачає припинення з 5 лютого щоденних валютних аукціонів з відмовою від індикативного курсу гривні, який тепер буде встановлюватися банками на підставі об'єктивних параметрів ринкового попиту та пропозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram