ГоловнаЕкономікаДержава

Держспецзв'язку звинуватила Стеця у спробі підпорядкувати собі аналогове ТБ

В уряді почався конфлікт за контроль над КРРТ

Держспецзв'язку звинуватила Стеця у спробі підпорядкувати собі аналогове ТБ
Фото: www.alter-idea.org.ua

Держслужба спецзв'язку та захисту інформації звинуватила міністра інформполітики Юрія Стеця у спробі підпорядкувати собі Концерн РРТ. Про це йдеться у коментарі відомства з приводу вчорашньої заяви міністра про те, що гендиректора концерну Олександра Півнюка усунули з посади.

"Риторика Юрія Стеця про зраду і саботаж дивним чином збігається з риторикою групи колишніх і відсторонених працівників КРРТ, які вже багато місяців домагаються звільнення Олександра Півнюка з посади. Це керівництво концерну часів 2013-2014 років", - заявили у Держспецзв'язку.

Відомство припускає, що заява Стеця може бути пов'язана з бажанням отримати контроль над концерном. "Як відомо, КРРТ за роки свого існування кілька разів перепідпорядковувався різним відомствам - найчастіше ним "обмінювалися" Держтелерадіо і адміністрація зв'язку, у якої були різні назви. Як тільки КРРТ опинявся в одному відомстві, друге починало підготовку

обґрунтування повернення його собі. Сьогодні в уряді на розгляді є кілька варіантів документів про перепідпорядкування концерну, у тому числі Мінінформполітіки. Не виключаємо, що введений у дію один зі сценаріїв такого підпорядкування", - йдеться у повідомленні.

Держспецзв'язку, у підпорядкуванні якого знаходиться КРРТ зараз, стверджує, що важливість концерну перебільшена, тому що він працює тільки в аналоговому мовленні, а це лише 30% ринку. Решта 70% - це супутникове, кабельне та інтернет-мовлення.

Нагадаємо, Півнюка призначили на посаду гендиректора концерну РРТ 24 квітня 2014 року. Раніше він обіймав посаду заступника директора з розвитку мережі телеканалу ТВі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram