ГоловнаЕкономікаБізнес

Гендиректор Ахметова подався у збанкрутілий агрохолдинг

Кредитори "Мрії" обрали нове керівництво

Гендиректор Ахметова подався у збанкрутілий агрохолдинг
Фото: mriya.ua

Генеральний директор агрохолдингу HarvEast Саймон Чернявський став гендиректором агрохолдингу "Мрія", який торік оголосив про дефолт, не зумівши розрахуватися зі своїми кредиторами. Про це йдеться в повідомленні "Мрії".

Крім того, фінансовим директором "Мрії" призначено Тона Хулса, який з 2007 року обіймав посаду фіндиректора компанії Allseeds і Зерноторговельної компанії в Україні. Операційним директором агрохолдингу "Мрія" став Віктор Кухарчук, який протягом останніх 5 років працював директором з виробництва в компанії Trigon Agri (Данія), що володіє сільськогосподарськими активами в Україні, Естонії та Росії.

У повідомленні HarvEast наголошено, що на місце Чернявського призначено операційного директора холдингу Дмитра Скорнякова. 75% HarvEast належать групі СКМ Ріната Ахметова, інші 25% - "Смарт-холдингу" Вадима Новинського. Земля холдингу - 197 тисяч гектарів - розташована в охопленій військовими діями Донецькій області та окупованій Росією АР Крим.

Нагадаємо, холдинг "Мрія" раніше належав родині Івана Гути. Однак після дефолту операційний контроль над "Мрією" отримали кредитори.

Колишнього голову агрохолдингу "Мрія" Миколу Гуту оголосили в розшук по лінії Інтерполу за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах. За даними нардепа Антона Геращенка, йдеться про привласнення 100 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram