ГоловнаЕкономікаФінанси

Гацько назвав бюджет Києва на 2015 рік бюджетом Попова

Депутат заявив, що Кличкові доведеться бігати в Кабмін по гроші

Гацько назвав бюджет Києва на 2015 рік бюджетом Попова
Фото: Макс Требухов

Депутат Київради, член бюджетного комітету Василь Гацько вважає, що проект бюджету на 2015 рік мало відрізняється від бюджету на минулий рік. Про це він заявив у коментарі кореспонденту LB.ua під час розгляду документа.

"Бюджет такий самий, як попередній. Це бюджет Попова з великим рівнем централізації... Віталію Кличкові все одно доведеться бігати в Кабмін і випрошувати гроші, тому що нам не повернули податок на доходи фізосіб. Більшість цифр не підкріплені будь-якими розрахунками. Наприклад, немає формули на податок на нерухоме майно", - сказав Гацько.

Крім того, він звернув увагу на те, що Київрада порушила регламент, розглядаючи бюджет Києва. "Регламентом передбачено, що, коли ухвалюємо бюджет до розгляду, а це було 22 числа, то є три дні на внесення пропозицій і 10 днів на їх розгляд. Тобто ми мали вийти на ухвалення бюджету десь 10-11 лютого", - сказав Гацько.

Він також зазначив, що на засіданнях бюджетної комісії часто звучали пропозиції "врахування інтересів мажоритарників", що, на його думку, є проявом адмінресурсу.

Нагадаємо, що бюджет Києва на 2015 рік буде профіцитним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram