ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз": "Укрнафта" блокує проведення аукціону з продажу нафти

ВАТ не вважає справедливою ціну продажу нафти і газового конденсату

"Нафтогаз": "Укрнафта" блокує проведення аукціону з продажу нафти
Фото: Макс Левин

"Укрнафта" надіслала на адресу аукціонного комітету з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу листа з проханням пояснити формулу стартової ціни продажу нафти і газового конденсату для аукціону, запланованого на 31 січня 2015 року, оскільки не вважає її справедливою.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Нафтогаз" як найбільший акціонер "Укрнафти" стурбований "спробами керівництва цієї компанії протидіяти проведенню аукціону за новими правилами, затвердженими постановою уряду від 21 січня №16 "Про внесення змін до порядку організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу".

"Спроби знизити вартість реалізованої нафти власного видобутку незмінно несуть високі корупційні ризики і загрожують зниженням доходів державного бюджету. Це ще раз доводить необхідність посилення державної участі в управлінні ВАТ "Укрнафта". Оскільки надання розшифровки формування стартової ціни аукціону не передбачено порядком його проведення, "Укрнафта" зобов'язана прийняти до виконання встановлену аукціонним комітетом ціну. Затверджена комітетом стартова ціна є керівництвом до дії і не може бути предметом обговорення з суб'єктом господарювання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, аукціонний комітет з продажу нафти, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу затвердив стартові ціни аукціону, який планується провести 31 січня 2015 року. Так, стартову ціну нафти затверджено в розмірі 5297,93 грн за тонну без ПДВ. На газовий конденсат власного видобутку встановлено стартову ціну в розмірі 5772,23 грн за тонну без ПДВ.

16 січня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив міністру енергетики Володимиру Демчишин скликати збори акціонерів "Укрнафти" для зміни керівництва. З лютого 2011 року правління "Укрнафти" очолює Пітер Ванхеке.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram