ГоловнаЕкономікаБізнес

"Дельта Банк" має намір збільшити капітал і розрахуватися з вкладниками

Банк заявив про втрату третини кредитного портфеля і серйозний відтік депозитів

"Дельта Банк" має намір збільшити капітал і розрахуватися з вкладниками

"Дельта Банк" завершує процес збільшення капіталу і має намір відновити нормальну діяльність, а також розрахуватися з вкладниками. Про це повідомила голова ради директорів "Дельта Банку" Олена Попова.

"Банк має намір виконати всі зобов'язання перед своїми клієнтами. Ми прагнемо подолати всі виклики, які сьогодні стоять перед нами", - цитує Попову РБК-Україна.

За її словами, внаслідок економічної дестабілізації в країні, а також втрати Україною контролю над частиною території банк зіштовхнувся з втратою значної частини активів, що підірвало його стабільність. Попова розповіла, що банк втратив близько третини кредитного портфеля, а вкладники вилучили з банку 3,7 млрд грн і близько 500 млн дол. Проблему відтоку вкладів загострили також інформаційні атаки щодо банку, вжиті недобросовісними позичальниками і конкурентами з фінансового ринку.

"Ми комусь заважаємо. Це можуть бути як великі позичальники, так і конкуренти. У нас завжди була досить активна позиція щодо неплатників, тому "доброзичливців" у нас вистачає", - зазначила голова ради директорів.

Попова повідомила також, що зараз у "Дельта Банку", як і в інших великих фінансових установах, працює куратор Національного банку України. "Призначаючи куратора, Національний банк може в режимі реального часу бути присутнім у банку і бачити, що гроші витрачаються за призначенням. Це підвищує гарантії для клієнтів банку, оскільки регулятор може безпосередньо контролювати діяльність фінансової установи. У нинішніх реаліях наявність у банку куратора від НБУ - це, я б сказала, навіть більш позитивний сигнал для клієнтів, ніж відсутність такого тісного нагляду", - пояснила керівник "Дельта Банку".

Попова також повідомила, що зараз реалізовується програма докапіталізації "Дельта Банку", погоджена з НБУ за підсумками стрес-тестів. Реалізація даної програми, за її словами, не передбачає зміни власників банку. "Акціонери борються за банк, за те, щоб ми залишилися в тому форматі і в тій структурі власності, в якій існуємо на сьогодні", - підкреслила голова ради банку.

Як повідомлялося раніше, ключовий власник "Дельта Банку" Микола Лагун повідомив, що зараз завершується юридичне закриття угод щодо збільшення статутного капіталу банку, а також щодо залучення субординованого боргу. Ці транзакції власник банку має намір завершити до кінця січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram