ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін вибере керівників 62 держкомпаній на відкритому конкурсі (оновлено)

Яценюк анонсував велику перестановку осіб у державному бізнесі

Кабмін вибере керівників 62 держкомпаній на відкритому конкурсі (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Уряд збирається впровадити практику проведення публічних конкурсів для вибору керівників для найбільших державних компаній. Про це сьогодні на засіданні Кабміну сказав прем'єр Арсеній Яценюк.

"У цей список входять 62 компанії зараз. Кабмін залучатиме на прозорих і публічних умовах до керівництва цих компаній найбільш професійних людей, які здатні вивести ці компанії зі збитків, провести відповідні реформи у ключових державних монополіях, здатні показати, що в Україні застосовується новий метод управління державними компаніями", - заявив він.

"Постанова уряду, яку сьогодні ухвалили, передбачає публічний номінаційний комітет. Кожен охочий зможе звернутися зі своїми пропозиціями щодо участі у конкурсі, подати резюме. І ми будемо публічно проводити конкурс на керівника кожної великої держкомпанії", - додав прем'єр.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус після засідання Кабміну заявив, що в цей список потраплять компанії, державна частка в яких становить більш ніж 50%. Також умовою є оборот у 1,5 млрд гривень і активи у 2 млрд гривень.

Абромавічус заявив, що уряд опублікує перелік усіх цих компаній.

Нагадаємо, що зараз Мінінфраструктури проводить такі конкурси для трьох компаній - "Укрзалізниці" і аеропортів "Бориспіль" та "Львів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram