ГоловнаЕкономікаДержава

Україна готує інвестиційну конференцію з питань ГТС

Єлісєєв анонсував відновлення газових переговорів з Росією

Україна готує інвестиційну конференцію з питань ГТС
Фото: www.rferl.org

Україна готує інвестиційну конференцію з питань модернізації та використання своєї газотранспортної системи. Про це заявив посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв агентству УНІАН.

"Хочу повідомити, що ми готуємося до проведення міжнародної інвестиційної конференції з питань реформи газового ринку України. Йдеться про можливість не тільки визначення, хто може керувати нашою ГТС і на яких умовах, але і про використання наших потужностей, зокрема, підземних газових сховищ. Ця конференція може відбутися на початку року, швидше за все, у Брюсселі", - сказав він.

Єлісєєв також додав, що найближчим часом відновляться газові переговори між Україною, ЄС і Росією. "Ми маємо вирішити, що робити далі: чи переходити на так званий літній пакет і досягати з цього приводу домовленості, чи очікувати рішення Стокгольмського арбітражу. Але цей процес повинен враховувати не тільки позицію української сторони, але і ЄС і Росії", - сказав він.

Нагадаємо, що Україна претендує на статус європейського газового хабу. Володіючи найбільшими підземними газовими сховищами в Європі, влада хоче здавати їх в оренду європейським компаніям. Для цього необхідно знайти вільні або створити нові маршрути для постачань палива в і з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram