ГоловнаЕкономікаБізнес

МВС виявило конвертцентр з оборотом 2 млрд гривень

Є інформація про причетність "конверта" до фінансування тероризму

МВС виявило конвертцентр з оборотом 2 млрд гривень
Фото: http://dsbez.mvs.gov.ua/

Державна служба боротьби з економічною злочинністю МВС викрила конвертаційний центр із загальним оборотом понад 2 мільярди гривень.

Як повідомляють на сайті служби, до складу "конверту" входили 45 фіктивних підприємств, через які члени злочинної групи проводили конвертацію безготівки в готівку і виводили кошти підприємств реального сектору економіки в "тінь".

ДСБЕЗ спільно зі слідчими Головного слідчого управління провели вісім санкціонованих обшуків, під час яких вилучили фінансово-господарську документацію, 45 печаток і кошти в різних валютах на загальну суму понад 20 млн гривень.

У 10 банківських установах Києва, Дніпропетровська, Миколаєва та Харкова на рахунки 40 підприємств накладено арешт.

"За оперативною інформацією, цей "конверт" також причетний до фінансування тероризму на сході нашої держави", - сказано в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч.З ст.209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) і ч.2 ст.205 (Фіктивне підприємництво) КК України. Зловмисникам загрожує покарання до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, напередодні правоохоронці припинили діяльність великого конвертаційного центру, грошовий оборот якого 2014 року склав мільярд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram