ГоловнаЕкономікаБізнес

Міненерго пояснило, чому із шахти "Південнодонбаська" не вивозять вугілля

В умовах дефіциту вугілля з шахти не вивозили чотири місяці

Міненерго пояснило, чому із шахти "Південнодонбаська" не вивозять вугілля
Фото: facebook.com/gnap.ua

Міненерговугілля роз'яснило ситуацію з невивезенням вугілля з шахти "Південнодонбаська №3 ім. М. С. Сургая", яка знаходиться на контрольованій Україною території. Міністерство зазначає, що на початку грудня розв’язало проблему, повідомляється на сайті Кабміну.

Про те, що на "Південнодонбаській" склади забиті під зав'язку 24 тисячами тонн вугілля, напередодні написав журналіст Дмитро Гнап.

"Шахта входила до складу Донецької вугіллі-енергетичної компанії (ДВЕК), розташованої в Донецьку. Але після захоплення бойовиками Донецька ДВЕК ліквідували, а "Південнодонбаська №3" повисла в повітрі. І ось уже чотири місяці Міністерство енергетики та вугільної промисловості ніяк не надасть їй статус юр.особи", - написав Гнап.

Міненерговугілля зазначає, що видало наказ про виведення шахти зі складу ДВЕК і підпорядкувало безпосередньо собі. Нове підприємство зареєстрували 4 грудня.

При цьому зволікання з цим рішенням Міненерго пояснює "діями колишнього керівника ДП "ДВЕК" Потапенка О. О., який зрадив Україну і став першим заступником Міністра з ПЕК так званої ДНР і всіляко перешкоджав здійсненню перереєстрації підприємства із зони АТО на території, підконтрольній українській владі"; "бюрократичним ставленням державного реєстратора до виконання своїх обов'язків, що призвело до тривалої процедури реєстрації нової юридичної особи"; "неконструктивною позицією профспілкової організації шахти щодо створення нової юридичної особи".

При цьому Міненерго зазначає, що наказ про ліквідацію ДВЕК підписало 25 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram