ГоловнаЕкономікаБізнес

Італійська Eni продовжить розробку сланцевого газу в Україні

Компанія чекає підтримки з боку українського уряду

Компанія "Ені Україна" готова продовжувати роботу над нафтогазовими проектами на території України і чекає підтримки з боку українського уряду в питаннях узгодження плану робіт.

Про це йшлося під час зустрічі міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Шевченка з гендиректором компанії "Ені Україна" Луїджі Барберісом, інформує прес-служба відомства.

"Сторони обговорили перспективи подальшого співробітництва та залучення міжнародних інвестицій до видобутку природних ресурсів", - йдеться в повідомленні.

Міністр доручив своїм службам відпрацювати всі питання, необхідні для проведення робіт, і зазначив, що сьогодні Україна зацікавлена в розробці власних нафтогазових проектів для здобуття енергетичної незалежності та розвитку економіки.

Шевченко сказав, що залучення іноземних інвестицій до розвитку видобувної галузі надзвичайно важливе для України, і міністерство готове надати всю необхідну підтримку.

Нагадаємо, в 2012 році Eni купила 50,01% акцій ТОВ "Західгазінвест" (м. Львів). "Західгазінвест" має ліцензії на розробку дев'яти родовищ сланцевого газу в Західній Україні загальною площею близько 3,8 тис. кв. км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram