ГоловнаЕкономікаДержава

Аксьонов оголосив про контракт України та РФ на транзит електрики в Крим

Угоду підписали в понеділок

Аксьонов оголосив про контракт України та РФ на транзит електрики в Крим
Фото: EPA/UPG

Глава окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов оголосив, що Росія і Україна підписали 22 грудня контракт про транзит російської електроенергії до Криму.

"Інформація однозначна: вчора підписали контракт з урядом Російської Федерації щодо забезпечення поставок електроенергії на територію півострова. Поставка електроенергії буде з території Російської Федерації, України тільки здійснюватиме транзит", - цитує Аксьонова "Інтерфакс".

Раніше повідомлялося, що транзит до Криму є необхідною умовою для початку імпорту електроенергії з Росії в Україну. Закупівлі російської електрики необхідні, щоб припинити або хоча б обмежити відключення світла на території України.

Нагадаємо, що з кінця листопада у Криму відновилися віялові відключення світла у зв'язку з дефіцитом електроенергії по всій Україні, який спровокували бойові дії на сході країни.

Між материком і Кримом прокладено чотири високовольтні лінії: Каховка-Джанкой, Каховка-Островська, Мелітополь-Джанкой і Каховка-Титан. Енергосистеми Криму і Росії не пов'язані між собою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram