ГоловнаЕкономікаБізнес

"М.С.Л." заявила про незаконне закриття точок продажу держлотерей

Міліція припинила діяльність 200 філій компанії з 4500

"М.С.Л." заявила про незаконне закриття точок продажу держлотерей

Оператор державних лотерей ТОВ "М.С.Л." просить державні органи та громадськість про захист у зв'язку з незаконним закриттям правоохоронними органами пунктів продажу державних лотерей компаній у різних регіонах України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "М.С.Л.", пише РБК-Україна.

У "М.С.Л." ці закриття пояснюють двома причинами. "Можливо, має місце "ексцес виконавця" - коли працівники міліції без умислу плутають нелегальні ігрові заклади з офіційними пунктами продажу державних лотерей. Друга причина - проти оператора держлотерей ведеться незаконна боротьба руками міліції", - підкреслили в прес-службі оператора.

"Компанія" М.С.Л. "повністю поділяє ті цілі, які публічно висловив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков - забезпечити державним лотереями захист від нелегального грального бізнесу, щоб вони ефективно забезпечували надходження до державного бюджету", - про це заявив генеральний директор компанії-оператора держлотерей "М.С.Л." Андрій Урядов на прес-конференції 22 грудня 2014 року.

У "М.С.Л." наголосили, якщо друге припущення відповідає дійсності, то "М.С.Л." розцінює цю боротьбу як зловмисну антиукраїнську діяльність, спрямовану на зменшення надходжень до держбюджету і ослаблення держави.

"На кінець минулого тижня міліція закрила близько 200 пунктів продажів лотереї "М.С.Л." з наявних 4500. Але збитки для державного бюджету від їхнього закриття досягають 2 млн гривень щотижня", - підкреслили в компанії.

У компанії нагадали, що державні лотереї є важливим джерелом формування державних фінансів. Технології державних лотерей прописані так, щоб не призводити до залежності гравців, і знаходяться під повним контролем держави. Так, за 2013 рік держбюджет отримав близько 300 млн грн від оператора державних лотерей "М.С.Л.".

Крім цього, підкреслили в "М.С.Л.", сьогодні державні лотереї є важливим джерелом військового збору. Зокрема, "М.С.Л." стала найбільшим податковим агентом та платником військового збору в Україні (20,8 млн. грн. за серпень-листопад 2014 року).

У "М.С.Л." додали, що щодо кожного незаконного закриття пункту продажу державних лотерей подано відповідні заяви до суду і прокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram