ГоловнаЕкономікаФінанси

ЄІБ вирішив виділити Україні 1 млрд євро

Європейський інвестбанк почав реалізацію трирічного кредитного плану

ЄІБ вирішив виділити Україні 1 млрд євро
Фото: sloveniatimes.com

Рада директорів Європейського інвестиційного банку 16 грудня затвердила виділення Україні нових кредитів у розмірі 1 млрд євро. Це частина 3-мільярдного пакета фінансової допомоги Україні, розрахованого на 2014-2016 роки, повідомляє сайт ЄІБ.

Загалом рада директорів банку розподілила цього дня близько 11 млрд євро. Основна частина цих грошей - 6,4 мільярда - піде на будівництво нових доріг у Польщі, Німеччині, Ірландії та Великобританії, модернізацію портів у Франції та Італії, а також розвиток громадського транспорту в Парижі, Софії та Кракові.

2,7 мільярда ЄІБ витратить на підтримку шкіл та університетів у Німеччині й Ірландії, університетські дослідження в Польщі та на залізничні технології в Австрії. 1 мільярд євро отримають європейські банки на кредитування малого і середнього бізнесу.

Ще 50 мільйонів ЄІБ виділить біотехнологічній компанії Bavarian Nordic на розробку вакцини проти вірусу Ебола.

"Рішення про фінансування проектів в Україні та допомогу проектам з пошуку рішень проти пандемії Еболи свідчать, що ЄІБ не ухиляється від інвестування, навіть якщо це відбувається в складних або незручних умовах", - повідомив президент ЄІБ Вернер Хойєр.

Нагадаємо, що до другої половини листопада Україна отримала лише 60% коштів, обіцяних кредиторами на цей рік. ЄІБ поки що не надавав грошей Україні, але планує виділити 200 млн євро на відновлення Донбасу і 150 млн євро на модернізацію української ГТС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram