ГоловнаЕкономікаДержава

Україна поки що не отримала закуплене в Росії вугілля

ДТЕК і "Центренерго" отримали незначні обсяги з тих, які передбачено контрактами

Україна поки що не отримала закуплене в Росії вугілля
Фото: Макс Левин

З вугілля, яке Україна закупила в Росії, до пунктів призначення надійшли тільки мізерні обсяги.

З 6 грудня, коли було ввезено близько 50 тис. тонн вугілля, поставок не було, повідомляє Тиждень.ua з посиланням на прес-службу Міненерговугілля.

"Компанії - замовники вугілля з Кузбасу - ДТЕК і "Центренерго" - отримали в грудні тільки незначні обсяги з тих, які передбачено контрактами. Поставок російського вугілля після 6 грудня в Україну не відбувалося", - йдеться в повідомленні.

Обидві компанії заявили про затримку відвантажених обсягів вугілля на українсько-російському кордоні.

У ДТЕК зазначили, що із загального обсягу законтрактованого компанією вугілля в 625 тис. тонн на сьогодні поставлено тільки 26 тис. тонн. Причому це вугілля, відвантажене відправником ще в листопаді. "Нові відвантаження вугілля не відбуваються", - додали в ДТЕК.

В Україні на вугіллі повністю або частково працюють всі 14 теплових електростанцій. З них сім - на вугіллі антрацитної групи "А" і "Т". Це в основному ТЕС на сході і в центрі країни - Трипільська, Придніпровська, Криворізька, Запорізька, Зміївська, Луганська і Старобешівська. Через бойові дії на сході України в країні виник дефіцит цього вугілля. Решта ТЕС працюють на вугіллі газової групи, яке, як і раніше, видобувають у достатній кількості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram