ГоловнаЕкономікаБізнес

Коломойський заявив, що Одеський НПЗ потрібно закрити

Від моменту арешту з заводу таємно було вивезено паливо в інтересах Сергія Курченка

Коломойський заявив, що Одеський НПЗ потрібно закрити
Фото: Макс Левин

Блокування Одеського нафтопереробного заводу здійснили за рішенням суду представники української прокуратури для запобігання таємному вивозу нафтопродуктів, що знаходяться під арештом.

Про це повідомив губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський.

За його словами, нафтопродукти з підприємства будуть відправлені на склади держпідприємства "Укртранснафтопродукт", повідомляє російський канал "Дождь".

З моменту арешту з заводу таємно було вивезено паливо в інтересах бізнесмена Сергія Курченка, який перебуває зараз у Москві, стверджує Коломойський.

Як підкреслив голова Дніпропетровської ОДА, правоохоронні органи повинні запобігти вивезенню нафтопродуктів, тому що змушені відповідати за збереження майна, арештованого в забезпечення рішення суду, яким арештовано майно Одеського НПЗ у справі про контрабанду бензину. Досі вивезенню продукції Одеського НПЗ перешкоджало керівництво, посилаючись на поламання обладнання для перекачування, однак тепер силовики вирішили взяти ситуацію під контроль.

"Це не наш завод, і нас він не цікавить. У нас є недовантажений Кременчуцький завод, а Одеський НПЗ треба закрити, щоб не псувати екологію Одеси. Вона повинна бути блискучою після втрати Криму", - заявив Коломойський.

Як повідомляли, 22 листопада Одеський НПЗ заблокували співробітники міліції і прокуратури. Їх супроводжували люди в камуфляжі і з автоматами, а також співробітники компанії "Укрнафта", яку контролює група "Приват" Ігоря Коломойського. Губернатором Одеської області є його бізнес-партнер Ігор Палиця.

Одеський НПЗ пов'язаний з групою ВЕТЕК Сергія Курченка. У березні повідомляли, що йогоо передали ВТБ Банку за борги, а пізніше його нафтозавод арештували у справі про контрабанду нафтопродуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram