ГоловнаЕкономікаДержава

Держводгосп не веде переговорів про відновлення постачання води у Крим

В Україні спростували заяви окупаційної влади півострова

Держводгосп не веде переговорів про відновлення постачання води у Крим
Фото: e-crimea.info

Державне агентство водних ресурсів України, в підпорядкуванні якого знаходиться Північно-Кримський канал, не веде переговори про відновлення подачі води в анексований Крим.

Про це в коментарі виданню "Крым.Реалии" сказав заступник глави агентства Олексій Чунарьов.

"Угоду про подачу води в Північно-Кримський канал можуть укласти лише після визначення в рамках законодавства України легітимних органів, які представляють інтереси водокористувачів і ведуть господарську діяльність на території Криму", - сказав він.

За його словами, однією з умов укладення угоди про постачання води на півострів є погашення заборгованості за 2013 рік перед управлінням Північно-Кримського каналу, сума якої становить 1,7 мільйона гривень.

На початку жовтня "міністр екології та природних ресурсів Криму" Геннадій Нараєв повідомив, що між владою анексованого Криму і Україною активізувалися переговори щодо відновлення постачання дніпровської води на півострів через Північно-Кримський канал.

Раніше 85% потреб Криму у прісній воді забезпечували через Північно-кримський канал,

що йде від Дніпра. Переважно воду використовували на потреби сільського господарства. Після анексії Криму подачу води через цей канал на півострів повністю припинили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram