ГоловнаЕкономікаДержава

Київрада: економія від відключення гарячої води в Києві виявилася мізерною

Заощадженого газу вистачить на 3-4 дні опалювального сезону

Київрада: економія від відключення гарячої води в Києві виявилася мізерною
Фото: Макс Левин

За час вимкнень гарячої води в Києві вдалося заощадити природного газу на 3-4 дні опалювального сезону. Про це заявив голова постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Олександр Клюс під час брифінгу, повідомляє кореспондент LB.ua.

"За попередніми даними "Київгазу", ця економія становить 3-4 дні опалювального сезону", - заявив він.

Клюс заявив, що не вважає це значною економією.

"Звичайно, це (відключення гарячої води - ред.) - великі незручності. Я попросив, щоб "Київгаз" підготував розрахунки споживання електроенергії за період відключення води порівняно з минулим роком. Може, ми заощадили газ (відключивши гарячу воду - ред.), але більше втратили за рахунок збільшення споживання електроенергії", - додав він.

Депутат також сподівається, що до 15 жовтня в усьому Києві буде гаряча вода.

Зазначимо, на сьогодні в Києві без гарячої води залишаються 5 тис. 470 будинків, що становить 35% від загальної кількості споживачів, яким надає послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання ПАТ "Київенерго".

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявив, що гарячої води в київських будинках не буде щонайменше до жовтня у зв'язку з економією газу.

Як відомо, 4 серпня ПАТ "Київенерго" відключило теплопостачання всім споживачам у столиці. Сьогодні до гарячого водопостачання не підключено Оболонь і Троєщину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram